Pronat Okazion ne Shqiperi

Pronat Okazion ne Shqiperi

Prona Okazion

Shpesh herë në listën e pronave në shitje, publikohen njoftime për prona të quajtura Okazion Cilat janë këto prona dhe c’farë e bën blerjen e tyre të quhet Okazion?

Tashmë fjala okazion është bërë shumë e kosumuar nga kushdo. E gjen të shkruar kudo në çdo cep të qyteteve, në çdo godinë apo nëpër rrjetet sociale mediatike thjesht me funksionin për të reklamuar ose tërhequr vëmëndjen e klientëve të interesuar.

Ky është një gabim shumë i madh i përdorimit të kësaj fjale.

Pamvarsisht të gjitha rrethanave, nëse prona është apo jo vërtetë një okazion, ai që e definizon dhe i jep kuptimin e mirfilltë asaj është vetëm klienti blerës.
Në fund të një negociate apo transaksioni të suksesshëm, blerjen okazion e përfiton blerësi dhe është ai që i jep kuptimin e kësaj fjale pronës. Përndryshe okazioni do të ishte për shitësin që gjeti një klient dhe arriti të shesë pronën me kushtet e ofruara po nga ai vetë.

Së pari, një pronë “Okazion” është ajo pronë e cila çmimin e saj të shitjes e ka më të ulët se sa vlera aktuale e tregut të asaj zone. Mjafton një investigim i thjeshtë i pronave që ndodhen në atë zone, (nëpërmjetë kontakteve ose publikimeve në rrjete mediatike) dhe fare lehtë mund të kuptohet diferenca e çmimeve.

Një konsulencë profesonale mund ta merrni edhe në rrjtetin e Agjencive Real Estate, sigurisht në ato më seriozet

Së dyti për të qënë një pronë “Okazion” shpesh herë nuk është vetëm çmimi i tregut ai që përcakton vlerën e vërtetë të pronës, nëse prona është e pozicionuar mirë, dhe konsulenca me profesionistë ju shton njohuritë rreth zhvillimit të zonës, atëherë pa dyshim që do të kuptoni vlerën në rritje të asaj prone.

Së treti, shpesh herë në kushtet aktuale ekonomike që kalon biznesi ose individi, pranë zyrave Real Estate arrijnë informacione mjaft të vlefshme lidhur me çmimin e tyre. Këto prona edhe nëse janë në shitje me vlerën aktualet të tregut ose edhe nëse nuk ekzistojnë fare në listat e pronave të reklamuara, në kushtet e mungesës së likujditetit me para në dorë , ofrohen në shtije me vlera vërtetë “Okazionale”, por , Ju duhet të keni vendosur më parë kontakte me partnerët ose agjentët për të marrë të parët informacionin e duhur.

Në këto përzgjedhje mund të referoheni edhe vetë duke bërë sondazhe të thjeshta të tregut dhe të zonës por ajo që ju rekomandojmë është konsulta profesionele me specialistët tanë të fushës të cilët janë të azhornuar rregullisht me informacionet e nevojshme për ju,

Kontaktoni me partnerët dhe agjentët tanë për të marrë më shumë informacion për prona konkrete të cilat ju interesojnë